Megérkeztek a begónia gumók! Lehet kezdeni a hajtatást! 

Begónia

Köztudottan igen sok féle virágos begónia létezik. Közülük messze a legnépszerűbb a mindíg nyíló begónia virág, amely sok hónapon át hoz virágot, és hozzáértő gondozás mellett hosszú évekig szépen fejlődik.
A fásodó szárú begóniák a legtermetesebbek, sokuk a 180 cm-es magasságot is eléri vagy meghaladja, de mint minden begónia ez is visszametszhető tavasszal, elkerülendő a bokrosodását. Némelyek pl:a B. Semperflorens hibridek és a B. Haageana könnyen termeszthető, mások viszont kényesebbek. Mindegyiket óvnunk kell a forró, száraz napoktól, az igazán hideg éjszakáktól, a túl sok víztől és erős napsütéstől.
A leggyakoribb a
gumós begónia, mely nyáron és ősszel nyílik. A nedves tőzeggel töltött ládába márciusban kiültetett gumóból fejlődik ki. A virágzási idő végén ne öntözzük, vágjuk le a hajtásokat, emeljük ki a gumókat, és ágyazzuk őket tőzegbe.
A csüngő begónia nagy és díszes virágainak tiszta színeiben gyönyörködhetünk már nyár elejétől ez első fagyok beálltáig. Szépen mutat virág-, és erkélyládában, de e begónia virág szépsége leginkább függő virágtartóban érvényesül.

Gondozása:

Fényigény: világos, de nem közvetlenül napsütötte helyet kedveli. Ideálisak a félárnyékos, árnyékos helyek. Keleti vagy észai fekvésű ablakok, balkonok. A tűző napot, déli fekvést kerüljük!
Vízigény: Virágzáskor bőven öntözzük, hetente tápoldatozzuk. Forró nyári napokon napi kétszeri öntözési is indkolt lehet!
Páratartalom:a begóniának párás levegőre van szüksége, párásításkor a levegőt permetezzük, de a leveleket soha.

 

 

Gumós begónia

 

 

Begónia tuberhybrida (gumós begónia) - több begónia faj és fajta keresztezésével állították elő a  kertészek a múlt század második felétől napjainkig. A választék így igen bőséges: kis és nagy, egyszerű és telt virágú, piros, rózsaszín, sárga, fehér és többszínű, felálló és csüngő szárú fajták egyaránt vannak közöttük.
Nem kedveli az erős, tűző napot. Tűző naptól védett helyen tavasztól az őszig  fagyok beköszöntéig virágzik. A májusi fagyok elmúltával árnyékos erkélyen, balkonládában is szépen mutat.

Gumós begónia gondozása
(Begónia tuberhybrida gondozása)

 
Az őszi fagyok megérkeztével gumóját vegyük ki a cserépből, vagy a ládából, tisztítsuk meg, csavarjuk be újságpapírba és tegyük fagymentes helyre. 8 - 10 oC-on telel legjobban. Papír helyett hansági tőzegbe is ágyazhatjuk. Öntözni nem szabad. Február elején vegyük elő és ültessük be tápdús, hansági tőzeggel kevert talajba, 8-10 cm mélyen. Rügyekkel borított csúcsa álljon ki a földből. Vigyük be fűtött szobába és kezdjük el öntözni. Amikor a hajtások 10-15 cm-esek, a tegyük két ablak közé, így zömökebb, erőteljesebb növényeink lesznek. Mielőtt a szabadba visszük, érdemes edzeni őket.


Begónia ár:

800-, Ft/csomag

 
Forró napokon reggel, este öntözni kell!
Ültetési idő: március - június
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: egész nyáron, folyamatosan
Virágmagasság: 25 cm
gumós begónia teltvirágú színkeverék
gumós begónia
teltvirágú
színkeverék
3 db
gumó/csomag
csüngő begónia Begonia Pendula bordó
csüngő begónia
Begonia Pendula
bordó
ELFOGYOTT
gumó/csomag
csüngő begónia Begonia Pendula színkeverék
csüngő begónia
Begonia Pendula
színkeverék
3 db
gumó/csomag


Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00


 
Etter Kft. 
Cégünk virághagyma és vetőmag nagykereskedés és lakosságot is kiszolgálunk, a toronyház pincéjében. (NEM GAZDABOLT VAGYUNK!!!)
Raktárunk címe: 1098 Budapest, Dési Huber u. 24. (36-os kaputelefon, pince)